Jaké jsou nejrozšířenější senzory?

Obsah

Jaké jsou nejrozšířenější senzory?

Jaké jsou nejrozšířenější senzory?

Moderní telefony jsou doslova prošpikovány nejrůznějšími senzory. Bez některých se v moderních telefonech neobejdeme. Jiné senzory nabízí něco navíc, co sice není úplně nezbytné, ale nabízí nám to vyšší komfort při použivání telefonu. Jaké jsou nejrozšířenější z používaných senzorů a jaká je jejich historie a k čemu byly původně určeny?

Co je pohybový senzor v mobilních telefonech?

Jedním ze základních pohybových senzorů v mobilních telefonech je akcelometr, což je přístroj, který měří vibrace nebo zrychlení (akceleraci) při pohybu různých objektů, v tomto případě telefonu. Akcelometry v mobilních telefonech fungují na principu piezoelektrického jevu, což je schopnost krystalu generovat elektrické napětí při jeho deformování.

Co jsou senzory rychlosti?

Senzory 1 GPS senzor. Sporttestery neboli sportovní hodinky s integrovaným GPS modulem vám přijdou vhod v okamžiku, kdy chcete... 2 Kompas. S pomocí digitálního kompasu budete schopni rozlišovat všechny světové strany. 3 Tachometr. Tento senzor rychlosti nachází největší upotřebení hlavně při cyklistice, kdy může požadované výsledky z kola... More ...

Související příspěvky: