Jak kontrolovat tlak v pneumatikách?

Obsah

Jak kontrolovat tlak v pneumatikách?

Jak kontrolovat tlak v pneumatikách?

1 Kontrolujte tlak v pneumatikách nejméně jednou týdně a před delšími vyjížďkami 2 Používejte přesný tlakoměr 3 Kontrolujte tlak v pneumatikách „za studena“ 4 Pneumatiky jsou studené, pokud jste mírnou rychlostí ujeli s motocyklem vzdálenost kratší než přibližně 1,5 kilometru... More ...

Jaký je tlak vzduchu nad ohřátým místem?

Atmosférický tlak vzduchu je u hladiny stále stejný, protože tíha vzduchového sloupce nad každým z těchto míst se nezměnila. Jinak je tomu ve výšce, v rovině rovnoběžné se zemským povrchem. Tlak ve výšce nad ohřátým místem se zvětšil, nad ochlazenými místy se zmenšil.

Jak vznikají tlakové útvary?

Kromě tlakové níže (cyklony) a tlakové výše (anticyklony), kolem jejichž centra existuje vždy alespoň jedna uzavřená izobara, vznikají ještě další tlakové útvary – brázda nízkého tlaku vzduchu, hřeben vysokého tlaku vzduchu, tlakové sedlo a přímočaré izobary. Tlakové útvary. Zdroj: Techmania Science Center.

Co je oblast nízkého tlaku vzduchu?

Oblast nízkého tlaku vzduchu (tlaková níže, cyklóna): je vymezená uzavřenými koncentricky uspořádanými izobarami s nejnižším tlakem ve středu. Směrem k okrajům tlak vzduchu stoupá.

Související příspěvky: