Jaká je teplota zpracování mléka?

Obsah

Jaká je teplota zpracování mléka?

Jaká je teplota zpracování mléka?

V závislosti na tom, jaký druh technologie zpracování mléka se používá, se výsledný produkt zahřívá na teplotu 65 až 74 stupňů Celsia a udržuje se po určitou dobu (čím vyšší je teplota, tím méně času je zapotřebí pro pasterizaci), po které se ochladí na teplotu + 2 + 4 ° C. zasláním speciálních chladniček.

Jak zakazuje správná produkce mléka?

Správná produkce mléka zakazuje používání mleziva (podávaného krávou v prvních dnech po otelení) a starobylého (soleného) produktu produkovaného zvířaty 10-15 dnů před vypuštěním. Tyto produkty se používají k výrobě plnotučného plnotučného mléka.

Co se děje při produkci mléka?

Technologie flow-shopu pro produkci mléka vyžaduje, aby byla při dojení krav pozorně dodržována pravidla hygieny a dalších mléčných technologií. Je důležité zabránit infekcím ve výsledném produktu. Ale udržení velkého počtu krav v zemědělském prostředí znamená míchání výnosů mléka, což může vést k rychlému šíření bakterií.

Co je technologie zpracování mléka?

Technologie zpracování mléka 1 Příjem a primární zpracování. Kvalitativní ukazatele mléka se ukládají v období krmení krávy, pro které by se měla... 2 Tepelné zpracování je důležitou fází výroby.. Nejčastěji se na trzích prodává mléko, které nebylo podrobeno tepelnému... 3 Kondenzované mléko a jiné konzervované mléko. Konzervy z mléka jsou mléčné koncentráty, které byly... More ...

Související příspěvky: