Jak se snižuje kadeřavost broskvoní?

Obsah

Jak se snižuje kadeřavost broskvoní?

Jak se snižuje kadeřavost broskvoní?

Tím se výrazně snižuje jejich plodnost i výnosy, zvláště jsou-li napadány každoročně. V posledních letech se kadeřavost broskvoní stává postrachem zahrádkářů. U napadených broskvoní se zhoršuje zdravotní stav natolik, že jsou mnohem náchylnější k dalším chorobám a hůře vzdorují nepříznivým klimatickým podmínkám.

Jak pěstovat broskvoně?

Pěstování broskvoní: otužilé odrůdy plodí i v podhůří 1 Pozor na mrazové kotliny. Pro pěstování broskvoní volíme slunečné stanoviště obrácené k jihu, jihozápadu či jihovýchodu,... 2 Koruna potřebuje světlo. Broskvoně jsou velmi náročné i na světlo. Pokud nemá koruna dostatek světla, větve hůře... 3 Nároky na půdu. Pro úspěšné pěstování broskvoní mají velký význam i půdní... More ...

Jaká je ochrana proti broskvoní?

Ochrana proti ní je možná a účinná, seznámíte-li se s vývojem jejího původce a dodržíte-li termíny ošetření stromů. Kadeřavost broskvoní oslabuje stromy natolik, že v dalším roce nevytváří dostatek květních pupenů. Tím se výrazně snižuje jejich plodnost i výnosy, zvláště jsou-li napadány každoročně.

Jak vypadají listy broskvoní?

Ihned po vyrašení vypadají listy broskvoní (při běžném pohledu) bez jakýchkoliv změn. Jakmile se ale plocha listů trochu zvětší, objevují se na nich nepravidelné puchýře v načervenalé či nažloutlé barvě. Často se první příznaky zaměňují s poškozením listů mšicemi – sající hmyz má na svědomí rovněž deformace listů a změnu jejich barvy.

Související příspěvky: