Co je magisterský studijní program?

Obsah

Co je magisterský studijní program?

Co je magisterský studijní program?

Magisterský studijní program je zaměřen na získání teoretických poznatků založených na soudobém stavu vědeckého poznání, výzkumu a vývoje, na zvládnutí jejich aplikace a na rozvinutí schopností k tvůrčí činnosti; v oblasti umění je zaměřen na náročnou uměleckou přípravu a rozvíjení talentu.

Jaká je standardní doba studia magisterského studijního programu?

Magisterský studijní program navazuje na bakalářský studijní program (v případě navazujícího magisterského studijního programu); standardní doba tohoto studia je nejméně jeden a nejvýše tři roky. V případě magisterského studijního programu, který nenavazuje na bakalářský studijní program je standardní doba studia nej¬méně čtyři a nejvýše šest roků.

Co je magisterské studium?

Magisterské studium: Magisterský studijní program je zaměřen na získání teoretických poznatků založených na soudobém stavu vědeckého poznání, výzkumu a vývoje, na zvládnutí jejich aplikace a na rozvinutí schopností k tvůrčí činnosti; v oblasti umění je zaměřen na náročnou uměleckou přípravu a rozvíjení talentu.

Jak probíhá doktorský studijní program?

Doktorský studijní program je zaměřen na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost v oblasti výzkumu nebo vývoje nebo na samostatnou teoretickou a tvůrčí činnost v oblasti umění. Standardní doba studia je nejméně tři a nejvýše čtyři roky. Studium v doktorském studijním programu probíhá podle individuálního studijního plánu pod vedením školitele.

Související příspěvky: