Jak vznikl Australský ovčák?

Obsah

Jak vznikl Australský ovčák?

Jak vznikl Australský ovčák?

Bohužel neexistují přesné záznamy o tom, jaká plemena byla využita pro vznik australského ovčáka. Předpokládá se, že předky jsou kolie a ovčáčtí psi, kteří se do Spojených států dostali spolu s dováženými ovcemi z Austrálie. Díky tomu získal australský ovčák své jméno.

Jak je australský ovčák cena?

Australský ovčák cena. Cena australského ovčáka s PP se pohybuje od 16 000,- Kč do 30 000,- Kč, cena australského ovčáka bez PP se cena pohybuje od 0,- Kč po 16 000,- Kč.

Jaký je gen australského ovčáka?

U australského ovčáka ovlivňuje pálení, tedy hnědé (zlaté ) znaky. Nás ale zajímá pouze genotyp "at at", který představuje jedince trikolor (s pálením.) Aby se však geny v lokusu A mohly projevit, musí daný jedinec mít v lokusu K ( lokus pro expresi černé resp. hnědé barvy , nadřazený pro lokus A) d vě recesivní alely "k k".

Jaký je vzor merlování australského ovčáka?

Australský ovčák, na rozdíl od jiných plemen jako je např. šeltie, nemá upřednostňovaný vzor merlování. Může se vyskytovat v jemném vločkování (snowflake pattern) až po výrazné plotny černé (domino merle) či Minimal merle, které ve velkém převažuje nad ředěním.

Související příspěvky: