Jak funguje sluchové ústrojí v uchu?

Obsah

Jak funguje sluchové ústrojí v uchu?

Jak funguje sluchové ústrojí v uchu?

V uchu jsou uložena dvě ústrojí, která sice na sebe navazují, ale obě zastávají rozdílné funkce. První, ústrojí sluchové, umožňuje přijímat informace ze vzdálených míst. Díky sluchu tedy můžeme vnímat tóny, zvuky, šelesty. Sluch dále usnadňuje orientaci v prostoru a dokáže člověka upozornit na případné nebezpečí.

Jak se používá funkce vyhledat?

Tato forma funkce VYHLEDAT se používá, pokud se hledané hodnoty nacházejí v prvním řádku nebo sloupci matice. Syntaxe maticové formy funkce VYHLEDAT obsahuje tyto argumenty:

Co je funkce svyhledat V Excelu?

Článek přináší přehled praktických a často používaných funkcí, na které se nás na školeních Excelu pravidelně dotazujete. Znalost většiny zde uváděných funkcí by měla být samozřejmostí. Funkce SVYHLEDAT (anglicky VLOOKUP) je funkce, která dokáže dohledat k určité hodnotě doplňující informace ze souhrnné tabulky.

Jak funguje funkce svyhledat?

Funkce SVYHLEDAT má argument Sloupec, do kterého se většinou ručně zapisuje pořadové číslo sloupce, ze kterého je třeba vrátit výsledek. Pokud uživatel potřebuje vracet výsledky z více vedlejších na sebe navazujících sloupců, je možné si situaci usnadnit vnořením funkce SLOUPEC.

Související příspěvky: