Jak se vybaví tepelná izolace?

Obsah

Jak se vybaví tepelná izolace?

Jak se vybaví tepelná izolace?

Část tepelné sítě, kterou prochází teplonosná látka o teplotě vyšší než 40°C, se vybaví tepelnou izolací. Tepelná izolace se chrání před mechanickým poškozením. Vnější povrch izolovaného potrubí se upraví tak, aby byl odolný vůči vnějšímu prostředí a slunečnímu záření.

Jaké jsou tepelně izolační desky?

Izolace krbu si vyžaduje použití kvalitních materiálů. Mezi nejoblíbenější stavebí a tepelně izolační desky patří Skamotec, Thermax, Silca či Promasil. Tyto izolační desky jsou pokládány za ty nejlepší, které můžete sehnat na našem trhu. Na lepení těchto tepelně izolačních desek výrobci doporučuje použití originálního lepidla, ...

Jak se brání zvlhnutí tepelné izolace?

Zvlhnutí tepelné izolace se brání opatřením k ochraně před atmosférickou vlhkostí, u bezkanálového provedení před zemní vlhkostí, při vedení v kanálech před vnikáním podzemní a povrchové vody.

Jak se navrhuje teplonosná izolace?

Tepelná izolace u vnitřních rozvodů s teplonosnou látkou do 110°C se navrhuje tak, že její povrchová teplota je o méně než 20 K vyšší oproti teplotě okolí, není-li projektem na základě technicko-ekonomického výpočtu stanoveno jinak.

Související příspěvky: