Co je teplotní roztažnost kapalin, anomálie vody?

Obsah

Co je teplotní roztažnost kapalin, anomálie vody?

Co je teplotní roztažnost kapalin, anomálie vody?

Teplotní objemová roztažnost kapalin, anomálie vody 1 při zvyšování teploty pozorujeme u většiny kapalin zvětšení jejich objemu 2 obecně platí: More ...

Jak hodnotit teplotu vody za vysoké tlaky?

Matematicky lze ale samozřejmě dopočítat hodnoty teploty varu i pro teploty vyšší – například úloha Teplota varu vody za vysokého tlaku ukazuje takový výpočet při tlaku 400 kPa. × Původní zdroj: Kácovský, P. (2016).

Jak velká je spotřeba vody v Česku?

Celková spotřeba vody v ČR je 57 tisíc litrů vody na osobu za rok. Roční spotřeba vody pouze v českých domácnostech (tedy bez průmyslu a zemědělství) činí 32,5 tisíc litrů na osobu, to jest přes 89 litrů denně. Cena vody se v česku liší podle okresu - pohybuje se mezi 45-160 Kč.

Co jsou vlastnosti vody?

Vlastnosti vody 1 Vlastnosti vody. Hustota vody je nejvyšší při teplotě 3,95°C. Dalším snižováním teploty vody se hustota naopak zvětšuje. 2 Fázový diagram má dva významné body: Trojný bod T je bod, kde se protínají všechny 3 křivky, tzn. při této teplotě a tlaku se voda vyskytuje ve všech skupenstvích pohromadě. 3 Tvrdost vody. Tvrdost vody je vlastnost, která vyjadřuje obsah rozpuštěných minerálních látek (vícemocných kationtů alkalických zemin), nejčastěji vápníku stopově i hořčíku ve vodě.

Související příspěvky: