Jak vyjmeme kaktus z květináče?

Obsah

Jak vyjmeme kaktus z květináče?

Jak vyjmeme kaktus z květináče?

Kaktus jemným poklepem vyjmeme opatrně z původního květináče, který obrátíme dnem vzhůru a zkrátíme kořeny o jednu třetinu. Do nového květináče dáme nejprve dvoucentimetrovou-vrstvu drenáže, např. štěrku, a umístíme kaktus, který zasypáváme substrátem.

Kdy je správný čas přesazovat kaktusy?

Kdy je správný čas na přesazování? Jaro je všeobecně pokládáno jako nejvhodnější čas k přesazování. Kaktusy můžeme přesazovat ale kdykoli během vegetace, jen musíme počítat s tím, že rostlinka zhruba na týden zastaví růst. Pamatujte, že po přesazení nesmíme kaktusy ihned zalít.

Jak připravit krém z kaktusových plodů?

Krém z kaktusových plodů 1 Kaktusové plody otřeme, zbavíme ostnitých chlupů a oloupeme, podélně rozkrojíme a dužninu vybereme lžičkou. 2 Dužinu prolisujeme přes sítko a šťávu našleháme s vínem. 3 Žloutky utřeme s cukrem na hladkou hmotu. 4 Želatinu namočíme a rozpustíme, smícháme ji s kaktusovou směsí a připraveným žloutkovým krémem. Dochutíme citronovou... More ...

Kdy začne kaktus růst?

Vhodným signálem je růst nových trnů, které se na kaktusu objeví právě asi za jeden týden. Pak již začne kaktus růst a možná vám ještě i letos rozkvete. Možná se budete divit, kaktusáři radí přesazovat kaktusy dokonce i přes zimu, když pichláči ještě spí.

Související příspěvky: