Proč se s moderními technologiemi pohlcují?

Obsah

Proč se s moderními technologiemi pohlcují?

Proč se s moderními technologiemi pohlcují?

„Domnívám se, že při osmdesátiprocentním pokrytí trhu se s určitou moderní technologií počítá jako se standardem,“ říká Petr Mára. Proč nás pohlcují? Moderní technologie mění tvář světa a mění i naše chování. Vezměme si například internet: kolik dnes nabízí služeb, o kterých se nám ani nesnilo, přesto je to pořád prý jen nepatrný zlomek možného.

Proč je moderní technologie zavádějící?

V první řadě mě napadá, že už samotný pojem moderní technologie je poněkud zavádějící. Slovo moderní zpochybňovat nebudu. Když srovnám metody výuky bez jakýchkoliv elektronických pomocníků s těmi, ve kterých jsou využívány digitální technologie, jedná se opravdu o novátorský a pokrokový způsob výuky.

Co se děje s moderními technologiemi?

Největší problém podle něj není v existenci moderních technologií, ale právě v tom, že s nimi většina z nás neumí pracovat a hlavně – že se jimi necháváme neustále vyrušovat. Ale o tom za chvíli. Menší, výkonnější, hezčí… I když mnohé z nás moderní technologie děsí, obecně vzato je poptáváme.

Jak se zacházet s moderními technologiemi?

Žijeme ve společnosti, která poptává a využívá moderní technologie. Ale umíme s nimi zacházet efektivně? „Doufám, že sedíte. Řeknu vám totiž něco, co spoustu lidí pořádně nadzvedne. Nikdy nesleduji zpravodajské pořady.

Související příspěvky: