Co se týká čínského náboženského cítění?

Obsah

Co se týká čínského náboženského cítění?

Co se týká čínského náboženského cítění?

Podle tohoto vědce to vládní představitelé chápou a s touto změnou čínského náboženského cítění počítají. Čím dál intenzivněji také ústřední vládní orgány komunikují se zástupci náboženství na místní úrovni. Naopak na místní úrovni se vláda dostává s muslimy do konfliktů.

Co je čínské náboženství?

Čínské náboženství – učení o moudrosti, lidskosti a rovnováze Řekne-li se náboženství Číny, musíme si představit všechny náboženské systémy, které kdy existovaly a dosud existují na tomto území. Přesto, že jde o tři silné proudy – taoismus, konfucianismusa buddhismus, musíme je chápat jako celek.

Co je nejpopulárnější Náboženství v Číně?

Sociologové, kteří studii vytvořili, zjistili, že nejpopulárnějším náboženstvím mezi Číňany ve věku do 30 let je islám. Čína oficiálně uznává jen pět náboženství: budhismus, taoismus, katolicismus, protestantství a islám. Vládní komunistická strana je pochopitelně ateistická.

Proč je vztah čínů k náboženství komplikovaný?

Vztah Číňanů k náboženství je komplikovaný. Většina příslušníků starších generací byla vychována v přísně ateistickém duchu, takže u nich se žádný zájem o náboženství neprojevuje – už jen proto, že jim to většinu jejich životů mohlo přinést problémy.

Související příspěvky: