Co se děje při plném nabití baterie?

Obsah

Co se děje při plném nabití baterie?

Co se děje při plném nabití baterie?

Při plném nabití a nějaké době nepoužívání baterie (obvykle stačí několik dnů) dochází k samovolnému poklesu energie a baterii příliš nesvědčí, pokud ji okamžitě začnete nabíjet (tzn. nabíjet baterii při 97% není ideální). Proto je lepší nechat baterii vybít asi do 80% a teprve pak ji začít znovu nabíjet.

Jak dlouho byste měli baterii uskladnit?

Pokud baterii nebudete delší dobu používat (více než 2 měsíce), je dobré ji nechat nabitou asi na 60% a uskladnit při teplotě okolo 15°C. Tato metoda se aplikovala na starších typech baterií trpících tzv. paměťovým efektem .

Jak udržovat baterii nabitou?

Je dobré udržovat baterii nabitou, při používání ji nevybíjet do příliš nízkých hodnot a zase nenabíjet, když je téměř úplně nabitá. Tzn. nedávat baterii do blízkosti tepelných zdrojů (topení, slunce, nebo třeba nabíjecí adaptér k notebooku) a nevystavovat ji nízkým teplotám (typicky používání v chladném venkovním prostředí).

Co je dobré vědět o bateriech?

Co je dobré znát a vědět 1 Baterie vydrží cca. 3 roky. Už je to tak, ať budete baterii používat nebo nebudete, stejně Vám za nějakou dobu sama „umře“. ... 2 Počet cyklů nabití. Odhaduje se, že baterie vydrží zhruba 300 až 1000 nabíjecích cyklů. Každé nové nabití tedy způsobuje snížení kapacity baterie. 3 Skladování baterií. Pokud baterii nebudete delší dobu používat (více než 2 měsíce), je dobré ji nechat nabitou asi na 60% a uskladnit při teplotě okolo 15°C.

Související příspěvky: