Kdy vysazovat narcisy?

Obsah

Kdy vysazovat narcisy?

Kdy vysazovat narcisy?

DOBA SÁZENÍ : Narcisy vysazujeme v září až listopadu. Chceme-li, aby na podzim dobře zakořenily, ale nezačaly předčasně růst, vysazujeme až ke konci září, neboť nezakořeněné, nebo naopak příliš vegetující narcisy jsou málo odolné proti mrazu.

K čemu jsou narcisy chráněny?

Narcisy sice pocházejí z horských oblastí a mají zatahovací kořeny, díky kterým se cibule před zimou stěhují hlouběji do země, avšak ve svých přirozených podmínkách jsou chráněny mohutnou sněhovou přikrývkou. N a přikrytí můžeme použít slámu, chvojí, rašelinu a drcenou kůru.

Jaké jsou dělení narcisů?

Nejčastěji se používá dělení podle tvaru a postavení květu do 13 základních skupin a několika podskupin: 1 Trubkovité narcisy mají trubku, která je stejně dlouhá nebo delší než okvětní lístky. 2 Dlouhokorunné narcisy mají korunky ve tvaru trubek, pohárků, kalíšků apod., které jsou kratší než okvětní lístky. Tato... 3 Krátkokorunné květy mají korunku (také nazývanou pakorunka),... More ...

Kdy se mají sázet cibule narcisu?

Kdy se mají sázet cibule? Cibule narcisu by se měly vysazovat ve stadiu vegetačního klidu, tedy od září až do poloviny října, kdy se už dávno vytvořily základy květů. Pokud je začátek podzimu příliš teplý, je lepší trochu si počkat, protože při vyšších teplotách se zvyšuje riziko napadení cibulí plísněmi.

Související příspěvky: