K čemu slouží chladič?

Obsah

K čemu slouží chladič?

K čemu slouží chladič?

K čemu slouží chladič? Do chladiče se nalévá chladicí kapalina, která následně proudí chladicím systémem a snaží se regulovat teplotu motoru. Poté se vrací na začátek. Cestou došlo k jejímu mírnému ohřátí a chladič má za účel kapalinu opět přivést na nízkou teplotu, aby mohla zase skrz systém udržovat motor před přehřátím.

Jak se kapalina vrací do chladiče?

Do chladiče se nalévá chladicí kapalina, která následně proudí chladicím systémem a snaží se regulovat teplotu motoru. Poté se vrací na začátek. Cestou došlo k jejímu mírnému ohřátí a chladič má za účel kapalinu opět přivést na nízkou teplotu, aby mohla zase skrz systém udržovat motor před přehřátím.

Co je funkcí chladící kapaliny?

Funkcí chladící kapaliny není jen chlazení motoru, nýbrž i ošetření jeho chladící soustavy. Chladící kapaliny obsahují monoetylenglykoly, inhibitory koroze, stabilizátory, disperzanty, zvyšovače pH, barviva a protipěnivé přísady, které se dohromady starají o dobrou funkčnost a efektivnost chladící soustavy.

Může se stát, že chladící kapalina vystříkne ven?

Hrozí, že horká kapalina vystříkne ven a dojde k popálení. Může se stát, že z nádobky na chladící kapalinu bude kapalina ubývat poměrně rychle. V takovém případě může jít o poškození těsnění chladící soupravy a je nutná návštěva autoservisu. V případě, že vás na nedostatek chladící kapaliny upozorní kontrolka během jízdy, automobil zastavte hned, ...

Související příspěvky: