Jaká je cena nového chladiče?

Obsah

Jaká je cena nového chladiče?

Jaká je cena nového chladiče?

Cena nového chladiče se pohybuje od 800 Kč do 5 000 Kč dle značky a typu vozidla, a tak se vyplatí opravit spíše drobné oděrky a díry. Jsou přípravky určené na opravu chladiče účinné? Současná moderní vozidla mívají chladič vyrobený z hliníku a plastu, přičemž hliník je možný svařit nebo zalátovat speciální pájkou.

Co je funkcí chladící kapaliny?

Funkcí chladící kapaliny není jen chlazení motoru, nýbrž i ošetření jeho chladící soustavy. Chladící kapaliny obsahují monoetylenglykoly, inhibitory koroze, stabilizátory, disperzanty, zvyšovače pH, barviva a protipěnivé přísady, které se dohromady starají o dobrou funkčnost a efektivnost chladící soustavy.

Může být chladič poškozený při dopravní nehodě?

Chladič může být poškozený také při dopravní nehodě. Vzhledem k jeho umístění je to častá příčina rozbitého chladiče. Ve většině případů chladič nelze vyměnit a je potřeba jej vyměnit za nový kus. Naštěstí se nejedná o příliš složitý náhradní díl, který tvoří soustava trubek a chladících plechů.

Může se stát, že chladící kapalina vystříkne ven?

Hrozí, že horká kapalina vystříkne ven a dojde k popálení. Může se stát, že z nádobky na chladící kapalinu bude kapalina ubývat poměrně rychle. V takovém případě může jít o poškození těsnění chladící soupravy a je nutná návštěva autoservisu. V případě, že vás na nedostatek chladící kapaliny upozorní kontrolka během jízdy, automobil zastavte hned, ...

Související příspěvky: