Jak napsat šipku doleva a doleva?

Obsah

Jak napsat šipku doleva a doleva?

Jak napsat šipku doleva a doleva?

JAK NAPSAT ŠIPKY DOPRAVA A DOLEVA ALTERNATIVNÍM ZPŮSOBEM. Alternativně můžeme šipku doprava a doleva napsat s pomocí pomlčky ( respektive spojovníku, abychom byli přesní) a špičatých závorek. Postup je následující. Stiskněte dvakrát klávesu pro pomlčku / spojovník – ( je hned nalevo od pravého Shift ). Současně stiskněte klávesy pravý Alt ( AltGr) ...

Jak nastavit teplotu šípků?

Teplotu nastavte na sedmdesát stupňů Celsia, šípky nasypte na plech vyložený pergamenem nebo pečicím papírem a vložte do trouby. Pokud nemáte model s větrákem, sušte s přiotevřenými dvířky, aby odpařující se vlhkost měla šanci odcházet. Správně usušené plody poznáte tak, že mají krásnou tmavočervenou barvu a dají se dobře rozlomit a rozdrobit.

Jaké jsou účinky šípků?

Blahodárných účinků šípků využívali už ve starověkém Řecku a Římu, přesto dnes zůstává tato plodina nedoceněná. Přitom je bohatým zdrojem vitaminu C, silného antioxidantu karotenu, lykopenu a dalších vitaminů, jako jsou provitamin A, K a vitaminy skupiny B. Naučte se tento symbol podzimu zpracovat a využijte šípky v kuchyni!

Kdy usušení šípků?

Správně usušený šípek při zmáčknutí praská a nesmí být tzv. "gumový". Barvu by měl mít po usušení až vínově červenou a vonět by měl po ovoci. Jedině tak vám vydrží i několik let. Během sušení se však částečně z šípků vytrácí cenné látky, a tak je nejlepší zpracovat je za čerstva, třeba podle některého z našich receptů.

Související příspěvky: