Jaký je výkon mikrovlnné trouby?

Obsah

Jaký je výkon mikrovlnné trouby?

Jaký je výkon mikrovlnné trouby?

Příkon nám určuje spotřebu elektrické energie mikrovlnné trouby. Standardně se pohybuje v rozmezí 1000-2200W. Výkon má vliv na délku a intenzitu přípravy pokrmů. Tato hodnota je u klasických mikrovlnek od 500W do 1200W. Pro častější používání doporučujeme výkon alespoň 800W.

Proč se rozhodnout pro mikrovlnnou troubu?

Rozhodněte se pro 14 – 20litrovou mikrovlnou troubu, když: 1 V ní plánujete jenom ohřívat, případně rozmrazovat jídlo. 2 Používáte mikrovlnnou troubu jenom zřídka. 3 Hledáte spíše volně stojící mikrovlnnou troubu. More ...

Co je mikrovlnná trouba?

Mikrovlnná trouba je nepostradatelným pomocníkem při přípravě nejrůznějších pokrmů. Kuchyňský doplněk, díky němuž můžete jídlo ohřívat, rozmrazovat či jakkoliv tepelně zpracovávat ve velice krátkém čase a hlavně pohodlně. Kvůli těmto úkonům nemusíte rozehřívat troubu, nebo zapalovat sporák.

Proč mikrovlnná trouba naleze své místo u každého?

Mikrovlnná trouba si naleze své místo u každého. Na druhou stranu mnoho lidí si dnes myslí, že mikrovlnky přinášejí mnoho nevýhod, které převáží jejich plusy. Největšími argumenty jejich odpůrců jsou zdravotní rizika, která může jejich používání přinést, a vysoká spotřeba elektrické energie.

Související příspěvky: