Jaké jsou rozdíly mezi prostorovými termostaty?

Obsah

Jaké jsou rozdíly mezi prostorovými termostaty?

Jaké jsou rozdíly mezi prostorovými termostaty?

Všechny prostorové termostaty jsou vybaveny různými funkcemi, které přispívají k funkci termostatu a samozřejmě požadované tepelné pohodě. Prostorové termostaty se ovšem obecně dělí na mechanické a digitální. Popis hlavních rozdílů mězi oběma typy bude uveden v následujících kapitolách. Dále se termostaty rozdělují na jednozónové a vícezónové.

Co je součástí termostatu?

Součástí každého termostatu je teplotní snímač, který měří prostorovou (okolní pokojovou) teplotu. Dále termostat obsahuje funkční tlačítka nebo kolečka, která slouží pro nastavení požadované teploty. Posledním zařízením, které každý termostat obsahuje, je relé nebo alespoň spínací kontakt.

Jak se ovládají termostaty?

Jakým způsobem ovládají zdroj tepla a jaké mají funkce, bude vysvětleno v následujícím textu. Čtenář především nalezne popis funkcí, které současné prostorové termostaty nabízejí. V dnešní době se nejen v rodinných domech využívá lokálního vytápění.

Jaký je princip funkce termostatu?

Obecný princip funkce termostatu je následující: Změřená prostorová teplota je porovnávána s nastavenou požadovanou teplotou. Pokud je prostorová teplota nižší než požadovaná, výstupní relé termostatu je sepnuté a připojené zařízení je v chodu.

Související příspěvky: