Který papír do kompostu dát můžeš?

Obsah

Který papír do kompostu dát můžeš?

Který papír do kompostu dát můžeš?

Zmačkaný papír bez barevného potisku samozřejmě do kompostu dát můžeš. Papír je v podstatě dřevo ne? My jsme teda papír nikdy do kompostu nedávali protože by to pak nevypadalo pěkně. I tu kávovou sedlinu neboli lógr do kompostu klidně dát můžeš. Údajně to prý přitáhne žížaly a bude to vhodné pro zeminu.

Co do kompostu můžeme dávat?

Co do kompostu můžeme dávat a co ne? Co do něj patří: zeleninové a ovocné odpady ; tráva a zelené listí (zelenou hmotu je dobré prosypávat mletým hašeným vápnem, aby se předešlo nepříjemnému zápachu při jejím kysání) uvadlé květiny ; vaječné skořápky, papírové obaly a ubrousky,kávové a čajové zbytky

Jak velká je plocha kompostu?

Pamatujte, že kompost musí mít vždy přímý kontakt s půdou. Jen tak do něj můžou pronikat půdní organizmy, které podporují proces kompostování. Plocha, na které budete kompost zakládat, by neměla být menší, než 1 m².

Jak založit kompost?

Při zakládání kompostu začněte s 15 cm prodyšnou vrstvou tzv. hnědého odpadu (např. kousky větví, lepenky, suché listí, sláma, skořápky vajíček, třísky atd.) Na ní přidejte "zelenou" vrstvu trávy, listí, zbytků zeleniny a ovoce. Vrstvy hnědého a zeleného odpadu střídejte v poměru 2:1.

Související příspěvky: