Kdo by měl podávat Aloe vera gel dětem?

Obsah

Kdo by měl podávat Aloe vera gel dětem?

Kdo by měl podávat Aloe vera gel dětem?

„Osobně bych, vzhledem k nedostatku odborných informací, nedoporučil podávat aloe vera gel dětem do 15 let. Obecně platí, že pacienti s větším množstvím užívaných léků (a tedy komplikovanějším zdravotním stavem) by se měli nejprve poradit o užívání aloe vera gelu vnitřně s lékařem nebo lékárníkem,“ dodává Tomáš Arndt.

Jak dlouho je možné užívat Aloe vera gel?

Délka pro vnitřně užívané doplňky stravy s aloe vera gelem není stanovena. „Osobně bych doporučil užívat tak dva až tři týdny každý den podle dávkování doporučeného výrobcem. Poté udělat přestávku, minimálně dva týdny, a dle potřeby je pak možné se k užívání aloe vera gelu vrátit," radí Tomáš Arndt.

Co obsahuje Aloe vera?

Aloe vera obsahuje velké množství enzymů či vzácné stopové prvky, dále minerály, vitamíny skupiny B, C, E, cholin a beta-karoten. Spousta lidí si rostlinu aloe vera pěstuje doma. Je to totiž velmi nenáročná pokojovka, dobře roste i v bytě s ústředním topením a stačí ji zalévat jednou týdně.

Jak pěstovat rostlinu Aloe vera doma?

Spousta lidí si rostlinu aloe vera pěstuje doma. Je to totiž velmi nenáročná pokojovka, dobře roste i v bytě s ústředním topením a stačí ji zalévat jednou týdně. Síla aloe vera je obsažena v jejích listech, konkrétně v gelu, který je uvnitř.

Související příspěvky: