Co je bílý cukr?

Obsah

Co je bílý cukr?

Co je bílý cukr?

Bílý cukr (sacharóza) je klasickým produktem vyrobeným z cukrové řepy, který nalezneme v cukřenkách, regálech supermarketů a v těch "lepších" limonádách. Coca Cola v ČR sladí glukózo–fruktózovým sirupem, jelikož jeho výroba je levnější než u cukru, a tak klasický cukr najdeme spíše v Kofole nebo v Pepsi Cole.

Jaké jsou přírodní náhražky cukru?

Zdravé a přírodní náhražky cukru 1 Med 2 Stévie 3 Kokosový cukr 4 Javorový sirup 5 Datle 6 Ovocný džem 7 Xylitol 8 Erythritol 9 Třtinová melasa 10 Banánové pyré

Kde se vyrábí třtinový cukr?

Třtinový cukr se však vyrábí z cukrové třtiny, jedná se především o produkt z Asie nebo Jižní Ameriky. Třtinový cukr má lehce odlišnou chuť od toho hnědého aka bílého cukru a obsahuje také o něco větší množství mikronutričních látek (opět bychom cukr museli jíst doslova po lopatách, abychom mohli mluvit o zdroji cenných látek).

Jaký je nejlepší hnědý řepný cukr?

Nejkvalitnější hnědý cukr, který se dobarvuje a přidává se do něj melasa, se kvalitou a zdraví prospěšnými látkami vyrovná oblíbenému třtinovému cukru. Ale pozor, je-li hnědý řepný cukr dobarven karamelovým sirupem, neobsahuje zdravou melasu a kvalitou se rovná bílému řepnému cukru.

Související příspěvky: