Jaká byla změna v hladinách testosteronu u mladých mužů?

Obsah

Jaká byla změna v hladinách testosteronu u mladých mužů?

Jaká byla změna v hladinách testosteronu u mladých mužů?

Při suplementaci tribulusem u mladých mužů mezi 18–29 rokem věku po dobu 4 týdnů nebyla zaznamenána žádná změna v hladinách testosteronu oproti kontrolní skupině (Neychev, 2005). Protože se dostávám na hranici tohoto věku, tak se budu upřímně těšit na to, že se testování přesune na jedince trochu starší, možná tu nějaké výsledky najdeme.

Jak zvýšit hladinu testosteronu?

Jak naše cvičení ovlivňuje chuť a množství sexuální aktivity (libido) Další tipy a triky, jak zaručeně (dle vědeckých studií) zvýšit hladinu testosteronu I když bych se nejraději vrhl na samotné výsledky prací, neodpustím si krátký teoretický úvod.

Proč jsou vysoké dávky testosteronu a jeho derivátů škodlivé?

Proto můžeme říci, že vysoké dávky testosteronu a jeho derivátů poněkud snižují katabolické působení stresového hormonu kortizolu (Basaria, 2001; Sheffield-Moore et al., 1999).

Co se projevuje při poklesu hladiny testosteronu?

Vyvolání výkyvy nálad, úzkostné stavy či deprese (ano, osoby s nižší hladinou testosteronu jsou mnohem náladovější než osoby s normální či mírně vyšší hladinou) (Huo et al., 2016) Stejně tak mohou na druhou stranu být tyto faktory tím, co k poklesu této hladiny přispívá.

Související příspěvky: