Co jsou motorové oleje s nízkou viskozitou?

Obsah

Co jsou motorové oleje s nízkou viskozitou?

Co jsou motorové oleje s nízkou viskozitou?

Motorové oleje s nízkou viskozitou a třením, s velmi nízkým obsahem sulfátového popelu, síry a fosforu (FORD). Motorové oleje s nízkou viskozitou a třením, s nízkým obsahem sulfátového popela, síry a fosforu (PSA). Motorové oleje s nízkým obsahem sulfátového popela, síry a fosforu (Renault, Hyundai, MB...)

Jak se dělí motorové oleje?

Klasifikace ACEA od roku 2004 dělí nově motorové oleje do tří skupin: oleje pro zážehové a lehké vznětové motory, značené „A/B". oleje pro motory vybavené částicovými filtry, značené „C". oleje pro vysoce výkonné vznětové motory, značené „E". Výkonnostní stupeň je vyjádřen pro daný typ motoru číslem (od "1" výše).

Co jsou standardní motorové oleje?

Standardní oleje, normální intervaly výměn (již neplatné). Motorové oleje s vysokou výkonovou rezervou. Motorové oleje s vysokou výkonovou rezervou a naftové motory s přímým vstřikem. Motorové oleje s nízkou viskozitou a třením, s vysokou výkonovou úrovní a s prodlouženým intervalem výměny.

Co jsou motorové oleje s vysokou výkonovou rezervou?

Motorové oleje s vysokou výkonovou rezervou a naftové motory s přímým vstřikem. Motorové oleje s nízkou viskozitou a třením, s vysokou výkonovou úrovní a s prodlouženým intervalem výměny. Motorové oleje s nízkou viskozitou a třením, s velmi nízkým obsahem sulfátového popelu, síry a fosforu (FORD).

Související příspěvky: