Co je obecné pravidlo zimní pneumatiky?

Obsah

Co je obecné pravidlo zimní pneumatiky?

Co je obecné pravidlo zimní pneumatiky?

Obecné pravidlo zní, že na zimní pneu by se mělo přezout při dlouhodobějším poklesu teplot pod 7°C Základním obecně uváděným pravidlem je, že zimní pneumatiky by měly přijít ke slovu v období, kdy se začíná dlouhodoběji držet teplota pod hranicí 7°C .

Kdy přezout zimní pneumatiky?

Kdy přezout? 1 Základním obecně uváděným pravidlem je, že zimní pneumatiky by měly přijít ke slovu v období, kdy se začíná dlouhodoběji držet teplota pod hranicí 7°C. 2 Kromě toho tu samozřejmě máme i příslušnou legislativu, která říká, že zimní pneumatiky jsou u nás povinné od 1. listopadu do 31. března. ... 3 Zimní pneumatiky jsou zcela povinné na úsecích, které jsou označeny značkou Povinná zimní výbava

Kdy jsou zimní pneumatiky povinné?

Základním obecně uváděným pravidlem je, že zimní pneumatiky by měly přijít ke slovu v období, kdy se začíná dlouhodoběji držet teplota pod hranicí 7°C. Kromě toho tu samozřejmě máme i příslušnou legislativu, která říká, že zimní pneumatiky jsou u nás povinné od 1. listopadu do 31. března.

Co znamená označení celoročních pneumatik?

Pro použití celoročních pneumatik je nutné, aby měly označení M+S, což znamená Mud and Snow (Bláto a Sníh). Většina celoročních pneumatik toto označení má, je ale lepší se o tom vždy přesvědčit. Stejně jako u zimních pneumatik je navíc nutné, aby měly v zimě minimálně 4milimetrovou hloubku.

Související příspěvky: