Kdo je původcem bílé fazole?

Obsah

Kdo je původcem bílé fazole?

Kdo je původcem bílé fazole?

Bílé fazole. Bílá fazole byla do Evropy dovezena z tropické Ameriky. Jedná se o další ze 400 známých druhů fazolí, kterým se přezdívá maso chudých. Má krémovou strukturu s jemnou, nasládlou chutí. S kroupami tvoří základ tradičního židovského šouletu. Je převážným zdrojem vitamínu B, vlákniny, železa, draslíku a zinku.

Jaké jsou 11 druhů fazolí?

11 druhů fazolí: Znáte všechny? 1 Adzuki. Fazole adzuki pocházejí z Číny a vynikají jemnou oříškovou chutí. Obsahují mnoho bílkovin, fosforu, vápníku a zasytí na delší dobu. 2 Mungo. Fazole mungo pochází z Indie a pěstuje se v Číně a Thajsku. Je významným zdrojem železa, vitaminů, draslíku, hořčíku a nejčastěji má olivově zelenou nebo červenou barvu. 3 Bílá. Fazole bílá je plochá fazole s krémovou strukturou a jemnou chutí. Používá se k přípravě různých druhů jídel.

Co je fazol šarlatový?

Fazol Fazol Fazol šarlatový ( Phaseolus coccineus) Fazol šarlatový ( Phaseolus coccineus) Vědecká klasifikace Vědecká klasifikace Říše rostliny ( Plantae) Podříše cévnaté rostliny ( Tracheobionta) 7 more rows ...

Související příspěvky: