Kdy kvetou karafiáty?

Obsah

Kdy kvetou karafiáty?

Kdy kvetou karafiáty?

K přednostem karafiátů patří, že kvetou po celý rok a celý rok jsou tak dostupné. Navíc již nejsme odkázáni na tři základní barvy, ale vybírat můžeme z pestré palety barev. Karafiáty se dnes používají do nejrůznějších typů vazeb, mohou se z nich vázat svatební kytice a skvěle vypadají také jako designové aranžmá do současného interiéru.

Jak se pěstují karafiáty?

Karafiáty jsou na pěstování velmi nenáročné, a tak potěší i začátečníky. A kvetou po celý rok. Karafiáty jsou lidstvu známy již po více jak 2000 let. Do střední Evropy se dostaly někdy na přelomu 11. a 12. století, kdy byly květinou pěstovanou hlavně v klášterních zahradách.

Který je druh karafiátů?

Karafiáty patří do botanického druhu Dianthus – hvozdíky, kterých jsou tisíce odrůd a druhů. Dnešní karafiáty vznikly křížením druhu Dianthus caryophylus – hvozdík karafiát, který pochází ze Středozemí a své botanické jméno získal podle antického boha Dia. Přesný překlad botanického názvu Dianthus je Božská květina.

Jak použít karafiáty do svatební kytice?

Karafiáty se dnes používají do nejrůznějších typů vazeb, mohou se z nich vázat svatební kytice a skvěle vypadají také jako designové aranžmá do současného interiéru. Jejich výhodou je, že dlouho vydrží, nevadnou a neopadávají. Jejich výrazný, ale přitom neutrální květ najde své místo také na klopě, na šatech nebo třeba ve vlasech.

Související příspěvky: