Co je provize realitních kanceláří?

Obsah

Co je provize realitních kanceláří?

Co je provize realitních kanceláří?

Pozor na provize realitních kanceláří 1 Provize realitní kanceláře by měla být součástí kupní ceny. Obvyklou praxí v Praze je, že provize realitních kanceláří... 2 Výše provize by měla odpovídat nabízeným službám. Výše provize se většinou pohybuje kolem 2 – 3 % z kupní ceny, v Brně... 3 Realitní kancelář může zaplatit poplatek za převod v katastru. Vedle poplatků spojených s... More ...

Co byste měli za provizi realitní kanceláře dostat?

Co vše byste měli za provizi realitní kanceláře dostat? Prodej nemovitosti začíná již zpracováním zakázky u klienta, tzv. nábor zakázky. Už tam by měl dobrý makléř vysvětlit zájemci veškeré náležitosti prodeje, měl by naznačit průběh celého obchodu a měl by budoucímu prodávajícímu pomoci s informací o ceně nemovitosti v místě a čase obvyklé.

Jaká je prodejní cena pro realitní kancelář?

Kupní cena pro prodávajícího, ale i provize pro realitní kancelář bude zaplacena až po úspěšném prodeji nemovitosti. Jednoduše řečeno:,,Jste na jedné lodi“. Bývá zvykem, že prodejní cena na počátku prodeje je stanovena o něco výš, než jaká je nakonec skutečná cena při uzavření obchodu, tedy při skutečném reálném prodeji.

Související příspěvky: