Jak nastavit pól na autobaterii?

Obsah

Jak nastavit pól na autobaterii?

Jak nastavit pól na autobaterii?

Umístnění pólu na autobaterii je zapotřebí též dodržet. Většina evropských vozů má autobaterie s pravou polaritou, existují však i baterie s polaritou obrácenou, tvz. levá polarita. Levá polarita je častá u asijských vozidel. Není vhodné pořídit autobaterii s obrácenou polaritu než je u původní autobaterie.

Jak zjistit rozměry baterie?

Hlavní údaj, který potřebujete zjistit, jsou rozměry baterie. Místo pro autobaterii je ve vozidle omezeno a autobaterie se do něj musí vejít. Změřte prosím současnou autobaterii – potřebujeme znát délku, šířku i výšku autobaterie.

Kdy se autobaterie udává v a?

Udává se v A. Autobaterie se startovacím proudem do cca 550 A se používají většinou pro běžné benzínové motory. Dieselové motory jsou náročnější, vybíráme tedy autobaterie se startovacím proudem nad 600 A.

Jaká je kapacita benzínové autobaterie?

Většinou se udává kapacita v Ah. Kapacitu původní autobaterie můžete též nalézt na výrobním štítku původní autobaterie. Pro většinu benzínových osobních automobilů je dostačující kapacita do 65 Ah. Dieselové motory jsou náročnější, proto volíme kapacity cca 70 Ah a výše.

Související příspěvky: