Co je nejlepší hnojivo na zahradu?

Obsah

Co je nejlepší hnojivo na zahradu?

Co je nejlepší hnojivo na zahradu?

Zvířecí hnojivo může být různého druhu a každé se hodí k něčemu jinému. Každý, kdo se naučil využívat kvalitní hnůj na své zahradě, ví, že dokáže opravdu divy. Půda hnojená kvalitním hnojem dokonale váže živiny a pěstitelský úspěch je zajištěný.

Jak se liší jednotlivé hnoje?

Jak se liší jednotlivé hnoje a k čemu se hodí? 1 Prasečí hnůj je příkladem „studeného“ hnoje s pomalým rozkladem. Obsahuje hodně draslíku, málo dusíku a téměř žádný... 2 Ovčí, kozí a králičí hnůj se řadí k rychle se rozkládajícím hnojivům. Proto by s nimi měl každý zahrádkář zacházet... 3 Slepičí, kachní a holubí trus se také vyznačují rychlým rozkladem a následně uvolněním... More ...

Co je koňský hnůj pro náročné rostliny?

Koňský hnůj je výborným doplňkem výživy pro náročné rostliny. Po kobylincích rostou dobře jahody, rajčata, papriky, brambory i plodiny, které mají rády kořeny v teple, např. tykve. Prasečí hnůj je považován za tzv. studený hnůj. Obsahuje hodně draslíku, málo dusíku a téměř žádný vápník. Nehodí se ke všem druhům rostlin.

Co se týče dusíkového hnoje?

Necháme-li jej dlouho v hromádkách nebo rozházený na pozemku, dochází k jeho znehodnocení. Zejména dusík ve formě čpavku unikne do ovzduší a po několika deštích a slunečních dnech z hnoje zůstane pouze špinavá sláma.

Související příspěvky: