Jaké jsou semena hořčice černé?

Obsah

Jaké jsou semena hořčice černé?

Jaké jsou semena hořčice černé?

Bílá hořčice, zpracovateli také nazývaná žlutá, je jemnější a méně palčivá, vyrábějí se z ní chuťově méně výrazné typy, mezi něž patří naše hořčice plnotučná. Semena hořčice černé mají ostřejší až štiplavou chuť a používají se k výrobě kremžské hořčice.

Kde se pěstuje hořčice bílá?

Hořčice bílá(Sinapis alba L.) Hořčici jako pochutinu znali už ve starověkém Řecku a Římě. Tradice výroby hořčice v českých zemích sahá do počátku 19. století. Semena Význam a složení zrna: Hořčice bílá je hlavním druhem u nás pěstované hořčice.

Jak se používají semena k výrobě hořčice?

V potravinářství se semena využívají jako pochutina k výrobě hořčice. Používají se tři základní druhy hořčice. Bílá hořčice, zpracovateli také nazývaná žlutá, je jemnější a méně palčivá, vyrábějí se z ní chuťově méně výrazné typy, mezi něž patří naše hořčice plnotučná.

K čemu se přikládá hořčičná kaše?

Hořčičná kaše (ev. smíchaná s fíky) se přikládá při akutních zánětech (při zánětech v krku, plicních katarech), revmatických bolestech (vleklý svalový revmatismus), při lumbagu (ústřel), svalových křečích nebo nemocné slezině. Obklad se smí ponechat jen do lehkého zčervenání pokožky, protože jinak může způsobit těžké záněty kůže.

Související příspěvky: