Jak se zajímáte o práci ve Finsku?

Obsah

Jak se zajímáte o práci ve Finsku?

Jak se zajímáte o práci ve Finsku?

Pokud se tedy zajímáte o práci ve Finsku, zapracujte právě na finštině, bez které se v zemi dlouhodobě neobejdete. Finsko má vysokou ekonomiku s volným trhem a tomu odpovídá i životní standard v zemi. Náklady na život nejsou srovnatelné v Českou republikou, jsou podstatně vyšší, ale tomu odpovídají i mzdové podmínky.

Co se nejčastěji přezdívá ve Finsku?

Tak se nejčastěji přezdívá Finsku, které je pro Čechy stále ještě tak trošku exotickou zemí, kam se příliš často za prací nestěhují. Češi nejčastěji do Finska odjíždí za studiem a buď v zemi zůstanou, nebo se vrátí.

Co je Finská republika?

Finsko (finsky Suomi; švédsky Finland), oficiálně Finská republika (finsky Suomen Tasavalta, švédsky Republiken Finland) je severský stát v severní Evropě omývaný Baltským mořem, Botnickým zálivem a Finským zálivem, hraničící s Norskem na severu, Švédskem na severozápadě a Ruskem na východě.

Co jsou úřední jazyky ve Finsku?

Ve Finsku jsou dva úřední jazyky: finština, kterou mluví 87,6 % obyvatel, a švédština, mateřský jazyk pro 5,2 % populace. Etničtí Finové a finští Švédové tvoří, jak se obecně přijímá, společný národ. Finští Švédové žijí především v pobřežních oblastech.

Související příspěvky: