Jak se nabíjecí baterie liší?

Obsah

Jak se nabíjecí baterie liší?

Jak se nabíjecí baterie liší?

Každá elektrická baterie se liší tvarem, od kterého se poté odráží především využití, ale také kapacita a napětí. Nabíjecí baterie AA je klasická tužková baterie používaná v digitálních kamerách, foťácích či hodinách. Nabíjecí baterie AAA nebo také mikrotužková baterie najde své místo v ovladačích a menší elektronice.

Co se týče nabíjení baterie?

To znamená, že před započetím nabíjení je dobré tyto články vybít a až poté začít nabíjet. Další vlastností je tzv. „samovybíjecí efekt“, pokud zařízení není delší dobu používáno např. v zimním období. Před opětovným používáním zařízení je vhodné baterii šetrně vybít a poté nechat plně nabít.

Jak funguje externí nabíječka nabíjet více zařízení?

Tyto celky mají ve většině případů integrovanou řídící elektroniku, která řídí nabíjení automaticky ve spolupráci s externí nabíječkou. Tento proces nejde nikterak ovlivnit a vše je zcela automatizováno, výhodou je, že jediná nabíječka může nabíjet více různých zařízeních.

Jak nabíjet a prodloužit životnost baterie?

Jak správně nabíjet a prodloužit životnost baterií? Všeobecně lze konstatovat, že nejoptimálnější nabíjení baterií probíhá nízkým proudem po dostatečně dlouho dobu. Takový způsob je ovšem velmi časově náročný, proto výrobci volí kompromis mezi časem potřebným k nabíjení a životností baterie.

Související příspěvky: