Co se stane po drenáži abscesu?

Obsah

Co se stane po drenáži abscesu?

Co se stane po drenáži abscesu?

Po drenáži abscesu zůstává na kůži malá jizva. V případě vnitřního abscesu obvykle samotná antibiotická léčba nestačí a je nutné absces vypustit buď perkutánní drenáží nebo chirurgickým výkonem. Zvolený způsob vypuštění abscesu závisí na jeho velikosti a také na umístění uvnitř tělních dutin.

Jaké jsou příznaky abscesu?

Příznaky vnitřního abscesu také značně závisí na tom, kde přesně absces vznikne. Pokud se absces vytvoří v játrech, může být prvním příznakem žloutenka, zatímco u plicního abscesu bývá prvním příznakem kašel nebo dušnost. Mezi typické příznaky vnitřního abscesu patří: Jaké jsou příčiny vzniku abscesu?

Co jsou příznaky vnitřního abscesu?

Příznaky vnitřního abscesu: 1 Horečka nebo zimnice 2 Zvýšené pocení 3 Napětí v postižené oblasti 4 Nechutenství a hubnutí 5 Zvracení 6 Bolest či otok břicha 7 Extrémní únava 8 Průjem či zácpa More ...

Jak vypuštění abscesu ránu?

Po vypuštění abscesu chirurg ránu vypláchne sterilním fyziologickým roztokem (v podstatě roztok chloridu sodného). Rána se obvykle nechá nějakou dobu otevřená, aby případný další hnis mohl volně odtékat a poté se zašije nebo přelepí, aby okraje kůže dobře srostly.

Související příspěvky: