Které jsou nejčastější onemocnění jater?

Obsah

Které jsou nejčastější onemocnění jater?

Které jsou nejčastější onemocnění jater?

Játra mají důležitou funkci detoxikační v přeměně a vylučování rozpadových produktů metabolismu a v odstraňování toxických sloučenin a léků. Porucha funkce jater může mít pro organismus závažné důsledky. V dalším textu jsou stručně popsána nejčastější onemocnění jater a jejich léčba.

Co může způsobit porucha jater?

Porucha funkce jater může mít pro organismus závažné důsledky. V dalším textu jsou stručně popsána nejčastější onemocnění jater a jejich léčba. Virus hepatitidy A (HAV) vyvolává pouze akutní zánět jater (hepatitidu). Je to onemocnění označované jako „nemoc špinavých rukou“.

Co jsou časné příznaky nemocných jater?

12 časných příznaků nemocných jater 1 Podrážděný žaludek. Pravděpodobně trpíte nevolností nebo zvracením. Může se to podobat jiným onemocněním, jako jsou migrény, otrava jídlem, závratě, nemoc z pohybu, rané těhotenství, deprese, zvracení či problémy s ... 2 Únava a celková slabost. Jedním ze časných a zjevných příznaků poškození jater je neustálá únava a slabost. ... 3 Chybějící apetit. Ten nastává v důsledku nedostatku produkované žluči, která pomáhá trávit tuk ve stravě. ...

Související příspěvky: