Jak je tělesná teplota nízká?

Obsah

Jak je tělesná teplota nízká?

Jak je tělesná teplota nízká?

To může být mírné - s tělesnou teplotou 32,2-35 ° C, a těžké - s 30,5-32,2 ° C. Smrtelná nebo kriticky nízká tělesná teplota - méně než 30 ° C, a to je hluboký stupeň hypotermie. Účinek snížení teploty na tělo - když je tělesná teplota nízká, 35, 34,5, 34 ° C - se projevuje porušením koordinace pohybů.

Proč je smrtelně nízká tělesná teplota?

Smrtelně nízká tělesná teplota Potenciálně smrtelný stav, při kterém tělesná teplota člověka klesne pod + 35 ° C, je v medicíně definována jako hypotermie.

Může být nízká tělesná teplota spojena s onemocněním?

Nízká tělesná teplota po onemocnění, zvláště infekční-zánětlivá, je spojena se všeobecným oslabením těla. Může také ovlivnit užívání určitých léků: antipyretika (antipyretika); léky, které blokují alfa a beta-adrenergní receptory (používané v kardiovaskulárních onemocněních); psychotropní, sedativní, lokální anestetika.

Proč je tělesná teplota nižší než normální?

A pokud je tělesná teplota nižší než normální, ne všechny systémy těla fungují správně. Teplota těla je indikátorem množství tepla produkovaného tělem v procesu základního metabolismu. Způsob regulace dochází na reflexní úrovni - v hypotalamu, který se odvolává na rozdělení diencephalon.

Související příspěvky: