Co je hnojivo pro zahradní rostliny?

Obsah

Co je hnojivo pro zahradní rostliny?

Co je hnojivo pro zahradní rostliny?

1 univerzální složení: dusík – fosfor – draslík (3,6-2,3-2,7) 2 hnojivo zajišťuje zdravý růst a bohaté kvetení rostlin 3 hnojivo je určené pro veškeré pokojové, balkónové, terasové květiny i ostatní zahradní rostliny 4 doporučené dávkování: 15 ml (víčko od lahve) nalijte do 2 litrů vody a promíchejte, roztokem přihnojujte 1x za 2 týdny... More ...

Jaké jsou hnojiva pro balkonové rostliny?

Rok od roku přibývají v nabídce hnojiv pro balkonové rostliny nové a nové značky, výrobci se předhánějí, aby nabídli v jednom přípravku co nejvíc různých výživných složek. Nespěchejte s přihnojováním rostlin hned po výsadbě, čerstvý substrát jim zajistí výživu nejméně na dva až tři týdny.

Jak dlouho vydrží tabletovaná hnojiva?

Přihnojení nevydrží celou vegetaci, účinnost tyčinek je zhruba měsíc, takže musíte přihnojit do podzimu asi pětkrát. Tabletovaná hnojiva jsou výjimečná tím, že se z nich po rychlém startu živiny uvolňují pozvolna. Optimální výživu po startu mají rostliny téměř celé čtvrtletí, později se pomalu uvolňuje draslík a fosfor.

Jaké hnojivo použít k výsadbě balkonových květin?

Chystáte-li se ještě k výsadbě nějakého truhlíku, zkuste tabletová hnojiva s dlouhodobým účinkem, jež zajistí výživu rostliny po celou dobu vegetace (bez dalšího přihnojování). Roztok k přihnojování balkonových květin lehce namícháte každých deset dní z kapalných nebo granulovaných (sypkých) koncentrovaných hnojiv rozpustných ve vodě.

Související příspěvky: