Co je draslík ve stravě?

Obsah

Co je draslík ve stravě?

Co je draslík ve stravě?

Draslík ve stravě Draslík je v naší stravě zastoupen v různé míře. Jeho bohatým zdrojem je především maso, cereálie. Ze zeleniny brambory, špenát, fazole, rajčata, houby, z ovoce banány, hrozny, meruňky. Dále jej v hojné míře obsahuje kandované ovoce, datle, fíky, meruňky, oříšky.

Jak získat dostatek draslíku z ovoce?

1 Nejlepším řešením je přijímat dostatek draslíku z ovoce. Některé z nejlepších zdrojů jsou banány, avokádo, jahody,... 2 Zelenina s vysokým obsahem betakarotenu také obsahuje značné množství draslíku. Jako příklad můžeme uvést mrkev,... 3 Ryby jako sardinky či losos také obsahují hodně draslíku. 4 Do stravy zařazujeme potraviny bohaté na draslík postupně každým dnem,... More ...

Jaké jsou příznaky nedostatku draslíku?

Uvádíme 10 nejčastějších signálů a příznaků nedostatečného množství draslíku v organismu: 1. Křeče svalstva. Časté křeče svalů, ať již přes den nebo v noci, jsou velmi častým příznakem nedostatku draslíku. Časté jsou křeče v nohách, chodidlech a v rukách.

Jaké je množství draslíku v krvi?

Množství draslíku v organismu můžeme jednoduše zjistit vyšetřením krve. Normální rozsah je mezi 3,6 až 5,2 milimolů na litr (mmol/l). Obsah draslíku v krvi nižší než 2,5 mmol/l vyžaduje okamžitou lékařskou pomoc. Nedostatek draslíku může vést k mnohým příznakům.

Související příspěvky: