Může být nízká tělesná teplota spojena s onemocněním?

Obsah

Může být nízká tělesná teplota spojena s onemocněním?

Může být nízká tělesná teplota spojena s onemocněním?

Nízká tělesná teplota po onemocnění, zvláště infekční-zánětlivá, je spojena se všeobecným oslabením těla. Může také ovlivnit užívání určitých léků: antipyretika (antipyretika); léky, které blokují alfa a beta-adrenergní receptory (používané v kardiovaskulárních onemocněních); psychotropní, sedativní, lokální anestetika.

Jak je tělesná teplota nízká?

To může být mírné - s tělesnou teplotou 32,2-35 ° C, a těžké - s 30,5-32,2 ° C. Smrtelná nebo kriticky nízká tělesná teplota - méně než 30 ° C, a to je hluboký stupeň hypotermie. Účinek snížení teploty na tělo - když je tělesná teplota nízká, 35, 34,5, 34 ° C - se projevuje porušením koordinace pohybů.

Může být nízká tělesná teplota dítěte příznakem cukrovky nebo anémie?

Mimochodem, nízká tělesná teplota u mužů nad 50 let je často spojena se snížením hladiny testosteronu a u mužů v jakémkoli věku - s intoxikací alkoholem. Rodiče by si měli být vědomi toho, že nízká tělesná teplota dítěte může být příznakem cukrovky nebo anémie.

Proč je smrtelně nízká tělesná teplota?

Smrtelně nízká tělesná teplota Potenciálně smrtelný stav, při kterém tělesná teplota člověka klesne pod + 35 ° C, je v medicíně definována jako hypotermie.

Související příspěvky: