Jaké jsou příznaky nedostatku hořčíku?

Obsah

Jaké jsou příznaky nedostatku hořčíku?

Jaké jsou příznaky nedostatku hořčíku?

comments off. Mezi časté příznaky nedostatku hořčíku patří hlavně křeče, svalová slabost, nespavost, podrážděnost, srdeční arytmie, zhoršení dlouhodobé paměti, migrény a vysoký krevní tlak. Nedostatek hořčíku nemusí nutně znamenat všechny příznaky, ale časem se může u člověka projevit zejména křeče a nespavost.

Co je nedostatek hořčíku v potravě?

Studie na laboratorních potkanech potvrzují, že nedostatek hořčíku v potravě zvyšuje úbytek kostní hmoty. I když na lidech zatím žádné podobné studie provedeny nebyly, lze předpokládat, že nedostatek hořčíku je spojen se zhoršenou kostní minerálovou denzitou ( 16, 17 ).

Může být nedostatek hořčíku příčinou úzkosti?

Nicméně lze říci, že nedostatek hořčíku může narušit nervovou soustavu a zhoršovat projevy některých duševních onemocnění. Shrnutí: Nedostatek hořčíku může vést k apatii, deliriu a k bezvědomí. Vědci se také domnívají, že hypomagnezémie může zhoršovat projevy úzkosti, ale pro toto tvrzení zatím chybí kvalitní důkazy.

Co může způsobit nedostatek hořčíku?

Dokonce i mírný nedostatek hořčíku může způsobit únavu a celkovou slabost. Může docházet k nedostatku fyzické nebo svalové síly, což zjistíte tak, že na běžné denní aktivity budete potřebovat více úsilí. Hořčík hraje klíčovou roli v rozkládání glukózy na energii, která zvyšuje funkčnost našeho metabolismu a pomáhá bojovat proti únavě a slabosti.

Související příspěvky: