Co je bambus štěstí?

Obsah

Co je bambus štěstí?

Co je bambus štěstí?

Bambus štěstí, také nazýván dracéna Lucky bamboo, je nenáročná pokojová rostlina, které se daří v polostínu, mimo přímého dosahu světla. Tato rostlina vlastně ani není bambus, ale druh tropického dračince pruhovaného (z lat. Dracaena sanderiana), pocházejícího z Afriky. Říká se o ní, že přináší štěstí a blahobyt obyvatelům prostoru, ve ...

Kde se pěstují bambusy?

První zmínky o pěstování bambusů se dochovaly na svitcích z Číny z doby 2000 let př. n. l. Odtud pak byly mnohem později importovány do Japonska. První bambusy se objevily v Evropě až v 18. století, kdy byly sazenice dovezeny spolu s kořením. Pro dobrý růst potřebují bambusy dostatek světla a tepla.

Proč je bambus nejobdivovanější rostlinou?

Ve své domovině, staré Číně, je bambus nejobdivovanější rostlinou vzdělanců, protože ztělesňuje kultivovanost ducha i zevnějšku. Je symbolem vznešenosti, oddanosti, ušlechtilosti a dokonalosti muže. Obdivována je linie kmene, jeho ohyb ve větru, jemnost a struktura listoví.

Jak pěstovat bambus v bytě?

V bytě lze bambus pěstovat dvěma způsoby. V květinářství často prodávají stonek bambusu jako ozdobu do řezaných kytic. To je asi nejlevnější způsob, jak se k této rostlině dostat. Pěstování ve vodě je nejsnazší. Stonek bambusu dáme do vázy s vodou, kterou měníme každé dva týdny.

Související příspěvky: