Jak získat Vitamin D přirozeným způsobem?

Obsah

Jak získat Vitamin D přirozeným způsobem?

Jak získat Vitamin D přirozeným způsobem?

Použití doplňků stravy je důležitým „alternativním“ zdrojem vitaminu D. Ideálním způsobem, jak doplnit vitamin D, je pravidelné opalování a to dokonce nejenom na slunci, ale také v bezpečných soláriích. Druhý způsob je vlastně jedinou šancí, jak získat tento vitamin přirozeným způsobem v průběhu zimního období.

Co jsou zdrojem vitamínu D?

Tresčí játra jsou navíc velmi bohatým zdrojem vitamínu D. Ultrafialové lampy a žárovky Lidé s vysokým nedostatkem vitamínu D se mohou uchýlit k UV lampám a žárovkám.

Jak se projevuje nedostatek vitamínu D?

Nedostatek vitamínu D, podobně jako dalších vitamínů, se projeví spíše dlouhodobě. Má ale velký vliv na zdraví. Jeho hodnoty můžete zjistit pomocí laboratorních testů. Vitamín D vzniká účinkem slunečních paprsků na kůži, získáváme ho ze stravy nebo formou doplňků stravy.

Proč je vitamín D důležitý pro naši imunitu?

Nově byla prokázána celá řada jeho rolí v organismu, například zásadní význam pro naši imunitu. „Vitamín D umožňuje správně fungovat, množit se a rychle reagovat na infekci těm bílým krvinkám a dalším složkám imunity, které tuto obranu zajišťují. Působí stimulačně na imunitu vrozenou i získanou.

Související příspěvky: