Kdy žije sumec ve vodě?

Obsah

Kdy žije sumec ve vodě?

Kdy žije sumec ve vodě?

Předně si je třeba uvědomit, že sumec ve vodě patří k vrcholovým predátorům. Živí se převážně rybami všech druhů, ale nepohrdne ani obojživelníky, plovoucími hlodavci a mladým vodním ptactvem. Rád se přiživí i na uhynulých živočiších a zhltne třeba i mlže, pijavice a červy.

Kdo je největší sumec?

Autor: www.chytej.cz. Jak bylo řečeno, sumec je naší největší rybou. Dorůstá délky přes dva a půl metru a může vážit i hodně přes metrák! Tuto skutečnost musíme zohlednit při výběru náčiní. Ať už se chystáme lovit jakoukoli technikou, musíme použít prut v délce 2,4 – 3,3 m s vrhací gramáží v rozmezí 100 – 1000 g.

Kdo byl vítězem nad velkým sumcem?

Vítězství nad velkým sumcem je považováno za samý vrchol rybářského umění. Přitom ke splnění snu nikdy nebyla lepší příležitost než v současnosti. Díky moderním prutům, výkonným navijákům a hlavně pevným pleteným šňůrám jsou úlovky sumců podstatně častější než v minulosti. A teprve dnes zjišťujeme, jaké giganty skrývaly němé hladiny našich revírů.

Jak se sumce zbaví nástrahy?

Sumce vydráždí dopady a pohyb nástrahy vodou, a tak na ni zaútočí. Záběr bývá převážně prudký a neurvalý! Pokud má rybář spolehlivé a pevné náčiní, tak zaseknutého sumce po dlouhých a napínavých okamžicích dostane na souš. Naopak, pokud dravec odhalí nějakou slabinu v sestavě, často se stává, že šňůru utrhne a pláchne i s nástrahou.

Související příspěvky: