Co je nenávyková antidepresiva?

Obsah

Co je nenávyková antidepresiva?

Co je nenávyková antidepresiva?

Moderní nenávyková antidepresiva. Antidepresivum je psychiatrický lék užívaný ke zmírnění symptomů deprese. Nejčastěji předepisovanými typy antidepresiv jsou takzvané SSRI (selektivní inhibitory zpětného vychytávání serotoninu), MAOI (inhibitory monoaminooxidázy) a tricyklická antidepresiva. Tyto druhy léků ovlivňují funkci neurotransmiterů v ...

Kde se užívají antidepresiva?

Antidepresiva se obvykle užívají nejen na depresi, ale i k léčbě jiných psychiatrických poruch, jako jsou anxiozita, bipolární afektivní porucha, obsedantně kompulzivní poruchy, poruchy spánku a poruchy příjmu potravy. Produkce a spotřeba antidepresiv je enormní – jen v roce 2002 bylo v USA předepsáno 133 milionů antidepresiv.

Jaké jsou vedlejší účinky antidepresiv?

SARI. NRI. SNRI. MAOI. Tricyklická antidepresiva. Vedlejší účinky antidepresiv. Antidepresivum je psychiatrický lék užívaný ke zmírnění symptomů deprese. Nejčastěji předepisovanými typy antidepresiv jsou takzvané SSRI (selektivní inhibitory zpětného vychytávání serotoninu), MAOI (inhibitory monoaminooxidázy) a tricyklická antidepresiva.

Související příspěvky: