Je nutné, aby rostlina stihla vyschnout?

Obsah

Je nutné, aby rostlina stihla vyschnout?

Je nutné, aby rostlina stihla vyschnout?

Zároveň je nutné, aby před každým dalším zaléváním stihla rostlina vyschnout. Přestože tato rostlina má dobré vzduch-čistící schopnosti, můžete ji koncem jara přenést do venkovního prostředí a zpět do bytu či domu, než začne být chladno.

Kdy se rostlina zničit může?

Patří k nejodolnějším pokojovým rostlinám, snáší stín i plné slunce, sucho i pravidelnou zálivku. Zničit ji může jen trvalé přemokření při nízkých teplotách v době vegetačního klidu, pak dochází k hnilobě kořenů. Nejideálnějším stanovištěm pro pěstování téhle rostliny původem z Číny je stinné a klidné místo.

Proč jsou rostliny nemožné umořit?

Někteří lidé mají strach z jistého závazku, který pořízením rostlin vzniká. Jenže faktem zůstává, že některé rostliny je téměř nemožné umořit. Níže proto najdete pro inspiraci seznam 9 nezničitelných rostlin (inspirováno výzkumem NASA).

Proč je rostlina vhodná pro začátečníky?

Je tedy zvyklá na světlo, nikoliv však na přímé slunce. A přesně takové stanoviště potřebuje i u vás doma, sluneční paprsky ji naopak poškodí. Přizpůsobivost této rostliny ji dělá obzvlášť populární. Snadno se množí, snáší téměř jakékoliv zacházení, a je tedy vhodná pro začátečníky.

Související příspěvky: