Jaký je vliv multivitamínů na srdeční onemocnění?

Obsah

Jaký je vliv multivitamínů na srdeční onemocnění?

Jaký je vliv multivitamínů na srdeční onemocnění?

Některé studie prokázaly snížené riziko infarktu a smrti při užívání multivitamínů, avšak řada dalších studií tvrdí, že multivitamíny nemají na srdeční onemocnění žádný vliv ( 6, 7, 8, 9 ). Klinická studie Physicians’ Health Study II zkoumala účinky denního užívání multivitamínů u více než 14 tisíc lékařů – mužů, ve středním věku.

Kde koupit multivitamíny?

Multivitamíny můžete koupit v lékárně, v řadě specializovaných prodejen, v supermarketech a také v online lékárnách či obchodech jako je třeba Pilulka.cz. Shrnutí: Multivitamíny jsou potravinové doplňky, které obsahují řadu různých vitamínů a minerálů.

Jak se užívat multivitamín?

Většina multivitamínů se užívá jednou až dvakrát denně. Vždy byste si však měli pečlivě přečíst příbalový leták a řídit se výrobcem doporučeným dávkováním.

Co všechno má multivitamín obsahovat?

V zásadě neexistují žádné normy na to, co všechno by měl multivitamín obsahovat, a tak se jejich složení liší, v závislosti na výrobci a druhu výrobku. V názvech multivitamínových přípravků nacházíme řadu různých slov od multivitamínů počínaje, přes multiminerály až po vitamíny.

Související příspěvky: