Proč může kopřivka vzniknout?

Obsah

Proč může kopřivka vzniknout?

Proč může kopřivka vzniknout?

Příčiny vzniku kopřivky. Kopřivka může na kůži vzniknout z mnoha různých důvodů, nejčastěji se ovšem projeví alergická kopřivka. Mezi alergeny, které svědivou vyrážku u pacientů vyvolávají, patří potraviny, kosmetika a prací prášky, léky, kovy, nebo třeba bodnutí hmyzu.

Jaké jsou léky na kopřivku?

Léky na kopřivku někdy zahrnují také antidepresiva (amitriptylin, doxepin), která se podávají v případě, že je původcem onemocnění stres. Lokální léčba Aby pacient zabránil nepříjemnému svědění, může aplikovat také speciální roztok nebo mast na kopřivku s obsahem 1% mentolu.

Co jsou další druhy kopřivky?

Další druhy kopřivky 1 Sluneční kopřivka – reakce na sluneční záření 2 Chladová kopřivka – reakce na chlad 3 Akvagenní kopřivka – reakce na styk s vodou 4 Stresová kopřivka – reakce vyvolaná v důsledku silného stresu 5 Cholinergní kopřivka – reakce vyvolaná změnou tělesné teploty (horečka, saunování, sport) 6 Tlaková kopřivka – reakce vyvolaná tlakem na kůži nebo delším třením... More ...

Co se používá při léčbě kopřivky?

Bylinky se ale při léčbě kopřivky obecně příliš nedoporučují, protože se mohou chovat jako alergeny. V akutních případech, kdy není příčina onemocnění známá, se také doporučuje čajová dieta při kopřivce s vyloučením konzervovaných, hodně kořeněných, uměle slazených, dobarvovaných a dochucovaných potravin.

Související příspěvky: