Kdy se svědění kůže projevuje?

Obsah

Kdy se svědění kůže projevuje?

Kdy se svědění kůže projevuje?

Svědění kůže je spojeno s nepříjemnými pocity, které vyvolávají nutkání se škrábat (drbat) na postižených místech. Odborně se svědění kůže označuje jako pruritus a nejčastější příčinou je suchá kůže. Protože s přibývajícím věkem se kůže vysušuje, postihuje tento problém zejména starší lidi. Kdy vyhledat lékaře?

Co pomáhá svědění kůže?

Svědění kůže: nejčastější příčiny a co pomáhá? Svědění kůže je spojeno s nepříjemnými pocity, které vyvolávají nutkání se škrábat (drbat) na postižených místech. Odborně se svědění kůže označuje jako pruritus a nejčastější příčinou je suchá kůže. Protože s přibývajícím věkem se kůže vysušuje, postihuje tento problém zejména starší lidi.

Jaké jsou příčiny svědění kůže?

Někdy může být svědění velmi silné a trápí pacienta dlouhou dobu. Svědění je nepříjemné a svádí ke škrábání postižených míst, což celý problém jenom zhoršuje a je velmi obtížné se z tohoto začarovaného kruhu dostat. Nejčastější příčiny svědění kůže jsou:

Co může způsobit svědění těla?

Neurologická onemocnění: svědění těla může být způsobeno také chorobami, které postihují nervový systém, jako jsou například roztroušená skleróza, skřípnutý nerv nebo pásový opar (herpes zoster).

Související příspěvky: