Jak odstranit semenou papriku?

Obsah

Jak odstranit semenou papriku?

Jak odstranit semenou papriku?

Po odstranění semen papriku pět minut blanšírujte v páře nebo horké vodě (to znamená nechat ji po tu dobu ponořenou nebo pod poklicí), aby si lépe uchovala chuť a vůni. Nakrájejte ji na kolečka nebo proužky silné asi pět milimetrů a naskládejte k sušení na síta.

Jak zpracovat mraženou papriku?

Papriku zpracujete na stovky způsobů 1 Mražená paprika. Na mrazení se hodí všechny druhy papriky, nejlepší jsou ty tenkostěnné. Mraženou papriku nenechávejte... 2 Sušená paprika. Suší se tenkostěnné druhy paprik a chilli papriček. Ze sušených paprik se vyrábějí paprikové vločky a... 3 Nakládaná paprika. Na nakládání jsou nejvhodnější malé až středně velké papriky nebo úzké a... More ...

Jaké je doba sušení tenkostěnných paprik?

Nakrájejte ji na kolečka nebo proužky silné asi pět milimetrů a naskládejte k sušení na síta. Doba sušení tenkostěnných paprik je kolem sedmi hodin, šťavnaté se suší někdy i deset hodin při teplotě kolem padesáti stupňů. Vychladlé papriky uskladněte v plátěném pytlíku nebo ve sklenicích se šroubovacím nebo zabroušeným uzávěrem – v suchu a chladu.

Jak usušit rajčata a papriky?

Jestliže se rozhodnete rajčata a papriky usušit, máte napůl vyhráno s kvalitní sušičkou ovoce. Takovou, která má ventilátor a možnost regulace teploty a můžete v ní zpracovat velké množství plodů.

Související příspěvky: