Co jsou ovesné vločky?

Obsah

Co jsou ovesné vločky?

Co jsou ovesné vločky?

Ovesné vločky jsou skvělou snídaní, která vás dokonale zasytí, aniž byste snědli příliš mnoho kalorií. To samozřejmě pomáhá při hubnutí. Schopnost beta-glukanu zpomalit vyprazdňování žaludku může zvýšit pocit plnosti.

Proč jsou ovesné vločky léčivé?

Rozličné studie ukazují, že oves a ovesné vločky mají mnoho léčivých účinků. Patří mezi ně ztráta hmotnosti, nižší hladina cukru v krvi a snížení rizika srdečních onemocnění. Zdravé zdraví pro vás má 9 důvodů, proč byste si ovesné vločky měli dávat k snídani. 1. Ovesné vločky jsou neuvěřitelně výživné

Jaké jsou živiny ovesných vloček?

Nutriční složení ovesných vloček je velmi dobře vyvážené. Vločky jsou dobrým zdrojem sacharidů a vlákniny, včetně silné vlákniny beta-glukanu. Obsahují také více bílkovin a tuku než většina zrn. Ovesné vločky mají mnoho důležitých vitamínů, minerálů a antioxidačních rostlinných látek.

Jaké jsou antioxidanty v ovesných vločkách?

Celé ovesné vločky obsahují vysoký obsah antioxidantů a prospěšných rostlinných látek zvaných polyfenoly. Nejpozoruhodnější je unikátní skupina antioxidantů, tzv. avenanthramidy, které se nachází výhradně v ovesných vločkách.

Související příspěvky: